USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat’ta Öğretmenler Günü, düzenlenen programla kutlandı

Tokat’ta Öğretmenler Günü, düzenlenen programla kutlandı
25-11-2019 12:28
Google News

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali yaptı. Küçükali’nin konuşmasının ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve öğretmenlere hediyeleri takdim edildi.

Öğretmenlere hediyelerini Vali Ozan Balcı ve Milletvekili Mustafa Arslan verdi.

Adaylığı kaldırılan öğretmenlere hediyelerini takdim eden Vali Ozan Balcı, yaptığı konuşmada; “Bugün çok özel insanlarla çok güzel bir günü kutlamak için bir aradayız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesini ve aynı zamanda Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Ben de bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum. Ülkemizin bugünlere gelmesinde, parlamasında öğretmenlerimizin alın terleri vardır. Öğretmenler Türk milletinin yüz akıdır, bilginin taşıyıcısıdır. Önümüzdeki güçlü yarınlar için öğretmenlerimize her zaman olduğu gibi yine ihtiyacımız var. öğretmenlerimiz de görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. Bizler de yöneticiler olarak öğretmenlerimizin işlerini her zaman kolaylaştıracağız ve onları her zaman yüreklendireceğiz. Ben yeniden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

Tokat Belediyesi adına öğretmenlere hediyelerini takdim eden Milletvekili Mustafa Arslan öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsederek şunları söyledi; “Ben de tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Şehit olan öğretmenlerimizi de rahmetle ve minnetle yad ediyorum. En değerli varlıklarımızı emanet ettiğimiz öğretmelerimize, gerçekleştirdikleri görevlerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Güçlü Türkiye için, güçlü yarınlar için güçlü öğretmenlere ihtiyacımız var. Biz de hükümet olarak inşallah öğretmenlerimizin özlük haklarını daha güçlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Yeniden Öğretmenler Gününüzü kutluyor, saygılar sunuyorum”

Adaylığı kaldırılan öğretmenler adına konuşmayı ise Gaziosmanpaşa Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuba Özdemir yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından sunulan video gösterilerinde ise İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve Vali Ozan Balcı’ya sürpriz yapıldı ve programda Milli Eğitim Müdürü Küçükali ve Vali Balcı’nın ilkokul öğretmenlerinin yer aldığı videolar gösterildi. Öğretmenler, öğrencilerine ve Tokatlılara selamlarını iletti.

Duygu yüklü video gösterimi sonrasında 75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu Okul Öncesi Öğretmenleriff gösterilerini sergiledi.

Ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Vali Ozan Balcı tarafından takdim edildi.

Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim eden Vali Balcı; “Bu anlamlı günde emekli olan öğretmenlerimize de belgelerini verdik. Türk milletinin bu günlere gelmesinde kafasıyla, kalemiyle, kılıcıyla, silahıyla hizmet edenlerden, Türkiye’nin imarına, ihyasına katkı sağlayanlardan Allah razı olsun. Tokat’ın bu gününde de öğretmenlerimizin ve emekli olan öğretmenlerimizin çok büyük katkısı vardır. Devlet olarak, millet olarak, Tokatlılar olarak da kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mesleğe bir ömür vererek milletin çocuklarını yetiştirdiniz. Sizlere devlet olarak şükranlarımızı ifade ediyorum. Sizlere emekliliğinizde sevdiklerinizle beraber mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” dedi.

Kutlama programında son olarak Gaziosmanpaşa Ortaokulu Müzik Öğretmenleri Figen Esin Yürüdür ve Gökhan Kurt yönetimindeki Gaziosmanpaşa Ortaokulu Öğretmenleri korosu, türküler seslendirdi. Söylenen türküler eşliğinde halk oyunları gösterileri sunuldu.

Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ